Friday, July 3, 2009

hmmm...


Tak tau nak tulis apa. Tup tup dah bulan Julai dah. Rasanya baru je lepas exam. Lepas ni dah masuk sem baru dah.. Tak lama dah masa nak timba ilmu di Uni Malaya ni..Hampir 2 bulan juga tak update blog ni walaupun selalu je buka blog orang lain. Hihi xsempat dan tak tau nak tulis apa sebab banyak benda yang berlaku. Cuma nak kongsi ni la lagu yang sedang meletop kat R* ni. "Satu Cinta".. best la weh. Ambo pun kaki lagu jugak. Suka serve lagu yang jadi favourite... Untuk senangkan hati katakan. Hmm... cuti hari tu tak sangka pulak dapat hadiah barangan Kel's Cosmetic dari IKIM.fm. Gara-gara hantar nukilan je pun. Tak lebih dari itu. Nak saya share jugak la apa yang saya nukilkan di sini buat tatapan semua...


Alamak! Sayangnya dah terdelete dah dalam laptop ni. Hmmm xpe la... lain kali la ye. Banyak lagi insyaAllah nukilan yang akan saya hantar ke IKIM. Hmmm tak tau la nak cakap apa lagi ni. Dengan pelbagai isu yang berlaku di sekitar kita apalagi di sekitar kawasan mahasiswa ni. Apa pun yang dihadapi, dilalui, dan diuji ( ingat lagu Sesekali Diuji) sabarlah allah sentiasa bersama orang benar. Apa pun kezaliman, ketidakadilan yang diberikan kepada kami dan mereka yang teraniaya, kita tidak akan duduk diam menunggu segalanya berakhir. Selaku sahabat seperjuangan yang akan sentiasa memberi support moral dan harapan membina terutama kepada keluarga terdekat mereka.


Sesungguhnya ujian itu allah berikan adalah sebagai hadiah yang tidak ternilai kepada kita dan kitalah jua yang akan menilainya dengan matahati. Mungkin Allah ingin menjentik sedikit kesenangan dan kelekaan kita sama ada disedari atau tidak. Namun kita bersyukur kerana zaman ini adalah zaman yang akan mengukir sejarah dalam peradaban gerakan mahasiswa yang tidak akan enteng dengan kezaliman. Allah memberikan ujian itu adalah kepada orang yang boleh melaluinya. Sesekali ujian itu ada Rahmat Ujian... macam lagu Mestica pulak kan. hehe...
Hmmm saya pun tak tau nak tulis apa lagi untuk ruangan ini. Mulanya nak tulis cerpen. Baru je beberapa kerat tulis dah tersentak pula dengan lagu baru dari Hawary- Sahabat.. Terus tak jadi nak sambung tulis. InsyaAllah saya dalam posisi memberanikan diri untuk menulis secara lebih serius. Justeru perlukan banyak lagi pembacaan... Orang kata Membaca jambatan Ilmu. Sekarang ni bukan setakat jambatan, highway pun kena ada ilmu nak buat. haha...


Ok lah tulisan ini juz santai..

Reactions:

0 comments:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes